The Folding House / B+V Arquitectos

first_img Chile Year:  Houses The Folding House / B+V Arquitectos CopyAbout this officeB+V ArquitectosOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLas CabrasChilePublished on February 14, 2017Cite: ” The Folding House / B+V Arquitectos” [The Folding House / B+V Arquitectos] 14 Feb 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?折叠的房子 / B+V Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” CopyHouses•Las Cabras, Chile The Folding House / B+V ArquitectosSave this projectSaveThe Folding House / B+V Arquitectos Projects “COPY” Save this picture!© Rodolfo Lagos Berardi+ 18 Sharecenter_img Photographs Manufacturers: Arauco, MK, Revestimiento exterior, Revestimiento interior, StoneCenter, Sudpanel, WasserConstructor Company:Tamarugo Construcciones.Landscape Architect:Camila Medina N.
Value:28 UF/m2 construidoArchitects In Charge:Eloy Bahamondes E., Lucas Vásquez G.City:Las CabrasCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Rodolfo Lagos BerardiRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodEGGERLaminatesWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. The project is located near Lake Rapel, on a site of 896.5 sqm. This is characterized by a privileged view of the lake and a strong slope in most of its development. The budget forces to minimize the intervention in the slope, containing the largest amount of program in the minimum of flat space available at the beginning of the site. This, together with the high temperatures presented by Rapel’s microclimate in summer, implies the following problems: high program density, excessive solar radiation and lack of comfortable space for recreation.Save this picture!© Rodolfo Lagos BerardiThe methodology for dealing with new projects arises from the following disciplinary concern: the program is resolved in an intentionally neutral and generic way in SIP, for then to solve all the architectural problems through just a single operative element. This element, which in each project takes a different form and function, is understood as the main operation and is transversal to all the proposals of the office; giving them a uniform character.Save this picture!© Rodolfo Lagos BerardiSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Rodolfo Lagos BerardiThe resolution element in this case is the plane, which when folded generates a space of mediation between the common areas, protects the interior of excessive solar radiation and enables a large space for recreation oriented to the main view on the deck.Save this picture!AxonometricDuring the hot season, the fold generates an eave that protects the house from excessive solar radiation, allowing to privilege the main views without generating overheating. This strategy is combined with the use of a double ventilated wooden façade – both on the walls and on the roof – avoiding the overexposure of the envelope to direct radiation. Finally, the south windows are mirrored with the ones on the north and a central patio in shade, which favors cross ventilation and keeps the interior temperatures comfortable.Save this picture!© Rodolfo Lagos BerardiDuring the cold season, the main eaves allow the entrance of radiation to the interior, which combined with high levels of insulation and elimination of all possible thermal bridges in the envelope, allows the small wood stove to be needed only during cloudy days.Save this picture!SectionSave this picture!SectionProject gallerySee allShow less”The Cloud” by Studio Fuksas Brings a Touch of Modern Baroque to Rome’s Rationalist …ArticlesRogers Stirk Harbour + Partners Tipped to Extend London’s Iconic British Library Com…Architecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/805283/the-folding-house-b-plus-v-arquitectos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/805283/the-folding-house-b-plus-v-arquitectos Clipboard Photographs:  Rodolfo Lagos Berardi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: B+V Arquitectos Area Area of this architecture project 2014 ArchDaily Area:  86 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *