Family House Correnteza 21 / Humberto Conde

first_img “COPY” Projects Area:  100 m² Area:  100 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© João Morgado+ 21 Share Photographs Year:  2015 Houses ArchDaily Family House Correnteza 21 / Humberto CondeSave this projectSaveFamily House Correnteza 21 / Humberto Conde Save this picture!© João MorgadoProject gallerySee allShow lessGrayson Perry, Martha Thorne and Bjarke Ingels Among the RIBA’s 2016 Honorary Fellow…Architecture Newscb19 / zanderroth architektenSelected Projects Share CopyAbout this officeHumberto CondeOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentLisbonPortugalPublished on September 25, 2015Cite: “Family House Correnteza 21 / Humberto Conde” 25 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/774072/family-house-correnteza-21-humberto-conde Clipboard Year:  2015 CopyHouses, Refurbishment•Lisbon, Portugal Family House Correnteza 21 / Humberto Conde ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/774072/family-house-correnteza-21-humberto-conde Clipboard Architects: Humberto Conde Area Area of this architecture project Portugal “COPY” photographs:  João MorgadoPhotographs:  João MorgadoCollaborators:Filipe RamalhoComplementary Projects:2BUILDENGENHARIACity:LisbonCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© João MorgadoRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. This intervention seeks to maintain only the two main existing facades of the building, at North and East, given the high degree of deterioration of the overall volume. Although the existing building is not a remarkable architectural example and with construction quality, contributes to the cohesion of the urban image of the set to which it belongs, so the maintenance of facades allow the continuity of the dialogue between the building and the context in which it operates.Save this picture!© João MorgadoSave this picture!SectionSave this picture!© João MorgadoThis intervention, despite the surrounding references, admittedly has a contemporary nature, in which the choice of material – zinc – plays a fundamental role. Functionally, we propose a single-family house with two bedrooms, distributed on two floors, which the organization of the space is adapted to the metric existing window frames, subverting only the location of the main entrance of the building. Such access is now at North made on an intermediate level between the two floors. This option allows the creation of a small hall that makes the distribution and separation between the private and social areas, respectively located on the ground floor and 1st floor. So, while the ground floor we have the two bedrooms and a small sanitary unit, on the upper floor there is the living area and an integrated kitchen and a social sanitary facility. This intention of locating the social area at the highest floor, contrary with the traditional typologies, takes advantage of the volumetric rooftop, decompressing the space while giving it certain dynamism. This change in the distribution of common spaces simultaneously allows a visual expansion in relations established with the interior and exterior, creating more elongated perspectives and enhancing unexpected sunlight entrances.last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *