Quarry House / Marina Rubina

first_imgArchDaily CopyHouses•Princeton, United States United States 2012 “COPY” Quarry House / Marina RubinaSave this projectSaveQuarry House / Marina Rubina CopyAbout this officeMarina RubinaOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPrincetonUnited StatesPublished on January 11, 2014Cite: “Quarry House / Marina Rubina” 11 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Interior Design:Marina Rubina, GMLM Design Giedre MillerCity:PrincetonCountry:United StatesMore SpecsLess Specs photographs:  Halkin Mason PhotographyPhotographs:  Halkin Mason Photography Landscape Architects: Architects: Marina Rubina Year Completion year of this architecture project Quercus Studio Jeff Charlesworth, Lawrence Landscapes, Inc Nanci Anglecenter_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/465753/quarry-house-marina-rubina Clipboard Houses Year:  Quarry House / Marina Rubina Save this picture!© Halkin Mason Photography+ 14 Share Photographs Winner of 2012 Merrit Award for Built Residential Project(New Jersey chapter of the American Institute of Architects)Save this picture!© Halkin Mason PhotographyQuarry Street is located in the heart of Princeton, a 5-minute walk to Princeton University campus, public library, Art Council, shops, restaurants, and train station. This new contemporary house fits well into the closely-knit John Witherspoon neighborhood: it is positioned close to the street maintaining a consistent urban street frontage. The horizontal siding in the front picks up on the horizontal siding typical of the surrounding houses, while the alternating siding sizes, vertical siding, and large panels on other sides accentuate the playful and sculptural volumes of the house. The cantilevered car port fits with the tradition of side driveways. The front steps, porch and a large kitchen widow facing the street are well suited for conversing and waving to neighbors.Save this picture!© Halkin Mason PhotographyThe house was an experiment in providing high quality sustainable residential development affordably. It was fabricated at a modular factory in less than a month, installed on site in one day, finished completely in about a third of the time it would take to build on-site. The modular manufacturers have perfected fabrication techniques to allow production of standard houses efficiently and at incredible speed. The Quarry Street House utilizes these best practices, but pushes the design to the next level: no need to standardize the design as long as standard fabrication methods are used. Save this picture!© Halkin Mason PhotographyModular fabrication allows for minimal construction waste and easily achieves a tight exterior envelope. A high efficiency HVAC system and solar shading for large expanses of glass provide for minimal utility bills. Going beyond the stereotypical modular construction, the use of cantilevers makes for a more efficient structural system and creates porches and solar shading. The low slope roof is designed for green roof installation. This house is Energy Star Rated and is in the process of receiving its LEED Gold certification. Save this picture!Ground Floor PlanThe Quarry Street House is designed to accommodate the current needs of a young family and provide for future changes.  It consists of about 2,000 sq.ft main house and a 500 sq.ft. studio suite.  The ground floor accommodates the living, dining, kitchen spaces and a home office.  Second floor bedrooms open to a play loft for the family’s two young boys that in the future could serve as their study space. The central sculptural stair takes advantage of the shift between the modules set at an angle and dynamically engages the double story living room and loft above. The separate studio suite could serve a variety of functions from a residence for a visiting family member, an au pair suite, or a small business office. The house and studio are oriented in opposite directions for privacy, but merge to shape and shade the outdoor space. The backyard is landscaped to function as an outdoor room that allows the intimate interior spaces to expand visually and physically with large operable glazing.Project gallerySee allShow lessMaison Simon / Mathieu Noël & Élodie Bonnefous architectesSelected ProjectsAbrante Lookout / Jose Luis Bermejo MartínSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/465753/quarry-house-marina-rubina Clipboard 2012 Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *